Αφού σε χαλάει, τι το πίνεις;

Posted: 02/17/2014 in Uncategorized

clooney

Πές μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις, είπε, με δικά του λόγια, ο Τζορτζ Κλούνεϊ στον Δήμαρχο του Λονδίνου. Ο Αμερικανός ηθοποιός χαρακτήρισε «Μεγάλη δόση υπερβολής αφού πρώτα τα έτσουξε» τα σχόλια του δημάρχου της βρετανικής πρωτεύουσας. Όλα αυτά, στο πλαίσιο της διαμάχης που έχει ξεσπάσει με αφορμή την «εκστρατεία» του ηθοποιού υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Ο ηθοποιός προέβη σε αυτή τη δήλωση μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε από το δήμαρχο του Λονδίνου όταν ο πρώτος πρότεινε την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Κατηγορώντας τον Κλούνεϊ, ο Τζόνσον υποστήριξε πως ο ηθοποιός «δεν υποστηρίζει τίποτε περισσότερο από τη Χιτλερική ατζέντα για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου».

Ο Κλούνεϊ όμως δήλωσε: «Είμαι μεγάλος οπαδός του δημάρχου και είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε καμία πραγματική πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Θα το αποδώσω σε μια μεγάλη σχετικά δόση υπερβολής μετά την κατανάλωση μερικών ποτηριών ουίσκι. Έχω βρεθεί στην ίδια θέση μία ή δύο φορές, γι’ αυτό δεν κρατώ καμιά κακία». (Να ήταν μόνο τόσες…)

«Όταν πρόκειται για πραγματικά γεγονότα, κι όχι φανταστικές ιστορίες, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να εξετάσει τις αποφάσεις της UNESCO τις οποίες έχουν αποδεχθεί όλες οι πλευρές. Ένα έθνος που έχει καταλάβει ένα άλλο δεν μπορεί να πουλήσει την εθνική κληρονομιά της χώρας υπό κατοχή.

Το σημαντικό είναι πως τα γλυπτά του Παρθενώνα αποκολλήθηκαν δια της βίας από το μνημείο από τους Τούρκους κατακτητές και πουλήθηκαν. Ήταν ένα ενιαίο μνημείο που έσπασε σε κομμάτια. Θα ήταν σαν να γινόταν κομμάτια το άγαλμα του Δαβίδ και το κεφάλι να πωλούνταν στην Αγγλία, το χέρι στο Βατικανό και ο κορμός του στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά κομμάτια από αυτό το μνημείο σχεδόν σε κάθε χώρα και η συζήτηση για την επιστροφή τους θα έπρεπε γίνει κατά περίπτωση σε κάθε μία. Το καλύτερο όμως θα ήταν να αρχίσει η συζήτηση από το μέρος όπου υπάρχουν τα πιο εμφανή αντικείμενα. Όταν ρωτήθηκαν σε δημοσκόπηση οι Βρετανοί, τάχθηκαν συντριπτικά υπέρ της επιστροφής τους. Ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί το παράδειγμά τους. Αν θέλουμε να μιλάμε με γεγονότα. Αυτά είναι τα γεγονότα. Αλλά ίσως είναι πιο εύκολο να με συγκρίνει με τον Χίτλερ».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s