Ελεύθερος σκοπευτής στην ταράτσα του Μουσείου Ακροπόλεως. Το μέγιστο αίσχος

Posted: 01/10/2014 in Uncategorized
Tags:

akrop-skopeytisΕνας ένοπλος στην κορυφή κάποιου από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, αποτελεί ύβρι για την Ελλάδα. Και είναι στ’ αλήθεια τρομακτικό που ουδείς μέχρι στιγμής εξοργίστηκε και ουδείς διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτή την κατάντια στην οποία φτάσαμε.

«Ο σκοπευτής των ειδικών δυνάμεων, σε θέση υψηλής εποπτείας, φροντίζει για την ασφάλεια των χθεσινών επισκεπτών του Μουσείου: του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ  Μανουέλ  Μπαρόζο» μας πληροφορεί η «Καθημερινή», που φιλοξενεί τη φωτογραφία μεγάλη στο πρωτοσέλιδό της, και μάλιστα στο κύριο θέμα της. Ενας ελεύθερος σκοπευτής, λοιπόν, ανέβηκε με την άδεια των αρμοδίων- και ως μέρος του σχεδίου φύλαξης     των προσκεκλημένων οπωσδήποτε- στην ταράτσα του Μουσείου Ακρόπολης.

Στον ύψιστο χώρο πολιτισμού, το μουσείο, στον κορυφαίο χώρο της Δημοκρατίας, υπό τη σκιά του Παρθενώνα, ένας ένοπλος έδειχνε την αληθινή εικόνα της εξουσίας: τα ποδοπατώ, τα καταλύω και τα καταπατώ όλα.

Συνεχίστε τώρα να ασχολείστε με τον Τατσόπουλο και τη Διβάνη. Ενώ από το πρωί έπρεπε να είχαμε καταθέσει την ουρανομήκη αντίθεση και αντίστασή μας. Αντε, την επόμενη φορά και σε αίθουσα, πλάι στις Κόρες να εκτίθεται ως δείγμα της κατάπτωσης όλων μας. Ανάξιοι απόγονοι πανάξιων προγόνων, γι’ αυτά να θυμώνετε και να αντιδράτε…

Comments
  1. Aρχαιολόγος says:

    Συγχαρητήρια για το σχόλιο στην προκλητικά προβεβλημένη φωτογραφία του πατημένου από τον πυροβολητή Παρθενώνα. είναι η μεγιστη ύβρις. Η μεγάλη ντροπή ανήκει στα ΜΜΕ, που ενώ καθημερινά κατατροπώνουν από τα ραδιόφωνα κλέφτες και αστυνόμους, δεν βρήκαν τίποτα να πουν σήμερα για τη φωτογραφία. Ντρέπομαι κι εγώ που είμαι αρχαιολόγος, γιατί είμαστε ως λαός και ως κράτος ανάξιοι της κληρονομιάς μας. Ας μη μείνει τουλάχιστον το θέμα στα χέρια των ΧΑχιτων και των Ελληναράδων. Αχ, Μελίνα, ποιο μουσείο ονειρεύτηκες;

  2. g thomas says:

    απίστευτο !!!!! όταν το 1985 με αφορμή την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και σε εποχή όπου λόγω της δράσης της 17ης Νοέμβρη , είχε εκδοθεί νοτα κατά της Ελλάδας και πολλές χώρες προέτρεπαν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη Μιτεράν στην Αθήνα. Ο Μιτεράν ανέβηκε στην Ακρόπολη και το βράδυ παρακάθισε σε γεύμα στην αγορά.
    Η ασφάλεια του που είχε έλθει δυο μέρες νωρίτερα ζήτησε να τοποθετήσει ενόπλους στον βράχο της ακροπόλεως και στο χώρο της αγοράς. Η Μελίνα τότε, όταν την ενημερώσαμε η απάντηση της ήταν: ΠΟΤΕ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Και πρόσθεσε: ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΘΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ ΟΙ ΘΕΟΊ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Και δεν τοποθετήθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ ένοπλος,…….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s