Σίδερα μασάει- ο πρωθυπουργός/ ξένους… ξεναγάει- ο πρωθυπουργός

Posted: 01/09/2014 in Uncategorized
Tags:

Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε το πρωί τον Μπαρόζο και τους λοιπούς Ευρωπαίους επιτρόπους στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν θα γράψω για το πόσα μπατσικά συνωστίσθηκαν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που υποτίθεται είναι πεζόδρομος, ούτε για την αστυνομοκρατία εντός και εκτός μουσείου, διότι άλλο είναι το θέμα μου.

Θα επισημάνω πόσο γλείφτες είναι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ναι, ναι, μη πέφτετε καλέ από τα σύννεφα…). Για μια ακόμη φορά απέδωσαν στον πρωθυπουργό πράξεις που και ο ίδιος στη δήλωσή του τονίζει πως δεν έκανε. Αλλά πού…

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψη, ο Αντ. Σαμαράς τόνισε πως όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι. «Ο καθένας που μπαίνει στο μουσείο ενθουσιάζεται. Με τον καθηγητή, τον κ. Παντερμαλή, δόθηκε η ευκαιρία να έχουν μια ξενάγηση υψηλής ποιότητας. Πήγαμε στις Καρυάτιδες, είδαμε τις συντηρήσεις που γίνονται πάνω στα αγάλματα. Ξαφνιάζεσαι όταν μπαίνεις σε ένα μουσείο και βλέπεις να συντηρούν το ίδιο το μνημείο, είναι καταπληκτικό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι λέει εδώ ο πρωθυπουργός; Ότι τους υψηλούς καλεσμένους ξενάγησε ο πρόεδρος του Μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής. Κάτι που φυσιολογικά, λογικά, φυσικά και ό,τι άλλο θέλετε, θα γινόταν. Διότι ο κ. Παντερμαλής έχει στήσει το μουσείο, εκείνος θα ξεναγήσει.

samaras-pant(ιδού και οι φωτό για τους γνωρίζοντες πρόσωπα)

Τι μετέδωσαν τα μμε;

«Τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τα μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων ξενάγησε το πρωί της Πέμπτης στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.» Ακολουθεί η δήλωσή του για την ξενάγηση του κ. Παντερμαλή, όμως αυτό φαίνεται να είναι ψιλά γράμματα. Όπως ψιλά γράμματα είναι η τεράστια αναστάτωση στα πέριξ του μουσείου:

«Λόγω της επίσκεψης, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο μουσείο της Ακρόπολης, τέθηκαν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Επιβλήθηκε απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι στην οδό Μακρυγιάννη, στο τμήμα της από την οδό Χατζηχρήστου έως τον πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου και στις οδούς Μητσαίων και Χατζηχρήστου, σε όλο το μήκος τους» μεταδίδουν.

Όλα καλά…. Για να μη πω και για κάποιους που επέμεναν ακόμα και στους τίτλους τους ότι ο πρωθυπουργός ήταν… ο προσωπικός ξεναγός των προσκεκλημένων! Ημαρτον.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s