Πέφτουν τα κινηματογραφικά βραβεία σαν το χαλάζι

Posted: 01/05/2014 in Uncategorized

 

… και η Ζωή της Αντέλ διασχίζει τον Ατλαντικό

Δεν είχαν καλή μεταχείριση από την Ενωση Αμερικανών Παραγωγών, βραβεύτηκαν όμως από την Εθνική Εταιρεία Κριτικών κινηματογράφου των ΗΠΑ. Οι κριτικοί, ως πιο «ψαγμένοι» ανακήρυξαν την ταινία Inside Llewyn Davis των αδελφών Κοέν ως την καλύτερη ταινία της χρονιάς από την Εθνική Εταιρεία των Κριτικών Κινηματογράφου. Ο σταρ Όσκαρ Άιζακ να διακρίθηκε ως ο καλύτερος ηθοποιός και οι αδελφοί Κοέν πήραν τη διάκριση του καλύτερου σκηνοθέτη. Η Κέιτ Μπλάνσετ βραβεύτηκε για το Blue Jasmine του Γούντι Αλεν.

Βραβείο  β’ γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Τζένιφερ Λόρενς για το American Hustle που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1970, ενώ ο Τζέιμς Φράνκο κέρδισε στην κατηγορία του β΄ανδρικού ρόλου για την ταινία Spring Breakers.

Image


Οσο για το βραβείο καλύτερης ταινίας, αυτό οι κριτικοί το απένειμαν στη “Ζωή της Αντέλ” την ταινία που έχει εξαιρετική πορεία στις ευρωπαϊκές κινηματογραφικές αίθουσες και πήρε τον χρυσό φοίνικα στο Φεστιβάλ των Κανών.

Τα βραβεία των κριτικών κινηματογράφου είναι από τα τελευταία που ανακοινώνονται πριν από τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ που θα ανακοινωθούν στις 16 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες.

Η τελετή της απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα γίνει στις 2 Μαρτίου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s