Ο Λύκος της Wall Street, ο Λεονάρντο, η Λένα και η Σώτη

Posted: 01/05/2014 in Uncategorized

Image

O «Λύκος της Wall Street» είναι μια αυτοβιογραφία που διαβάζεται σαν  μυθιστόρημα και που περιγράφει την απληστία και την εξαλλοσύνη των «χρυσών παιδιών» των δεκαετιών του ’80 και του ’90. Συγγραφέας της είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες και απατεώνες της χρυσής εποχής του χρηματιστηρίου, ο Τζόρνταν Μπέλφορτ, που γεννήθηκε το 1962 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης και άρχισε να εργάζεται στη Γουόλ Στριτ από το 1987.

 Σε ηλικία τριάντα ετών ο Μπέλφορτ έστησε τη δική του επενδυτική εταιρεία, τη Stratton Oakmont, μέσα στο κλίμα της ευφορίας και της ξέφρενης κούρσας του χρηματιστηρίου. Η επιχείρηση αυτή λειτουργούσε στην ουσία ως τηλεφωνικό κέντρο μέσω του οποίου πωλούνταν αμφίβολης ποιότητας επενδυτικά προϊόντα. Ο Μπέλφορτ έγινε πάρα πολύ πλούσιος, αλλά η ευτυχία μάλλον του ξεγλίστρησε: βρέθηκε σε κέντρο αποτοξίνωσης και, το 1998, συνελήφθη με την κατηγορία ότι εξαπάτησε τους πελάτες του, που έχασαν 200 εκατομμύρια δολάρια…

Καταδικάστηκε για οικονομικά εγκλήματα και πέρασε είκοσι δύο μήνες στη φυλακή. Συνεργάστηκε με το FBI και επέστρεψε τα μισά από τα χρήματα που χάθηκαν στις χρηματιστηριακές κομπίνες.

 

«O Λύκος της Wall Sreet» του Τζόρνταν Μπέλφορτ, μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως υπάρξει πρόβλημα ανάμεσα στη μεταφράστρια του βιβλίου Σώτη Τριανταφύλλου και την Λένα Διβάνη, που έχει τις αντιρρήσεις της για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου από τον Μάρτιν Σκορσέζε. (Δείτε εδώ https://entexnos.wordpress.com/2014/01/04/%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B8%CE%B9/ ) Εκτός αν τα πήρε μόνο με τον πρωταγωνιστή Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Μέρες που είναι, ας έχουν τη θεία φώτιση…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s